Kranten

 • Foto: Bert Treep 2008. Tekst en foto verschenen in de Peperbus.

  'Crashen hoort erbij'

  ZWOLLE – In de IJsselhallen stond afgelopen zaterdag en zondag voorronde drie en vier op het programma van het BMX EK Fietscross indoor. Aan het evenement deden liefst 320 Nederlandse rijders mee. Daarnaast waren er veel deelnemers uit de meeste Europese landen. Beide dagen zaten de tribunes goed vol en het publiek kreeg, zoals gebruikelijk, veel spektakel voorgeschoteld.

 • 'Riet is er altijd'

  VEERALLEE - In de WRZV Hallen geeft Riet Halfwerk al sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw badmintontraining aan de leden van BC Netwerk. Op zich is dat nog niet eens zo bijzonder. Speciaal is wel dat mevrouw Halfwerk inmiddels de respectabele leeftijd van 77 jaar heeft bereikt en nog geenszins van plan is om achter de geraniums te gaan zitten.

 • De Zwolse wielrenster Kirsten Wild in het Voorjaar van 2006. In 2008 schreef Wild meerdere grote wedstrijden zoals De Omloop Het Volk op haar naam. (Foto: Bert treep) Tekst en foto zijn verschenen in de Peperbus.

  De motor uit Zwolle

  STADSHAGEN - "Ik kan in een wedstrijd veel recht zetten voor de ploeg, maar ik ga dit seizoen ook zeker voor eigen kans rijden. Ik fungeer vaak als een motor." Dat zegt wielrenster Kirsten Wild, die dit seizoen voor het eerst acteert in het tricot van het AA Cycling Team, dat mede onder leiding staat van wielergrootheid Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

 • Op de prachtig verlichtte ijsbaan van IJsvereniging WVF zijn een stuk of veertig schaatsers en een paar trainers van Schaatsvereniging Zwolle druk aan het rondjes schaatsen. Foto: Bert Treep.

  Dolgelukkig met natuurijs

  WESTENHOLTE – Pupillentrainer Hans Brandwagt van Schaatsvereniging Zwolle-BDG is momenteel helemaal in zijn element vanwege het feit dat er nu in ons land sprake is van natuurijs. “Ik, de andere trainers en natuurlijk onze leden zijn er dolgelukkig mee”, aldus de 44-jarige ondernemer die ook nog eens de functie van interim voorzitter van De Hanzerenners vervult.

 • De jeugdrenners van KWC Kampen aan vlak voor een trainingsrit op een parcours in Hattemerbroek. Foto: Eva Posthuma. De Krant.

  Jeugdwielerronde KWC Kampen trekt 200 deelnemers

  KAMPEN – KWC Kampen organiseert zaterdag op het 1010 meter lange clubparcours op de Haatlanderdijk de jaarlijkse jeugdwielerronde. Dolco Verhuur is de hoofdsponsor. De aanvang van de eerste wedstrijd is 10.00 uur. Volgens jeugdsecretaris Klaas Klein Tijssink doen er rond de tweehonderd kinderen aan de wedstrijden mee.

 • Ellen Vorsselman (staand)met haar partner Charëll Phijffers. Foto: Eva Posthuma. De Krant.

  Kampense acrogymnaste maakt zich op voor nieuw seizoen

  KAMPEN – Acrogymnaste Ellen Vorsselman uit Kampen is zich samen met haar partner Charëll Phijffers (11) druk aan het voorbereiden op een nieuw seizoen. Anderhalve week geleden behaalde het duo damespaar in België nog een knappe derde plaats op een internationaal oefentoernooi. De dames zijn lid van WRZV/ Landstede in Zwolle.

 • Toon Kannekens, directeur van SportService, ziet het wel zitten dat zijn organisatie de komende jaren doorontwikkeld wordt naar een sportbedrijf. Foto: Bert treep. Tekst en foto zijn verschenen in de Sportbijlage van de Peperbus.

  Mogelijkheden genoeg voor Sportbedrijf

  Toon Kannekens van SportService Zwolle (SSZ), de uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid, ziet het zeker zitten dat zijn organisatie, in gedoseerde stappen de komende jaren uitgroeit naar een sportbedrijf. "Ik ben blij met het initiatief van de VVD gemeenteraadsfractie om in Zwolle weloverwogen na te denken over de doorontwikkeling van SSZ tot een sportbedrijf. Gezien de reacties van de andere fracties staat sport op de politieke agenda en dat is natuurlijk altijd goed", aldus de directeur.

 • Motorcrossen is kicken

  WESTENHOLTE – Het crossseizoen is voor motorcrosser René van der Kolk uit Westenholte succesvol gestart. Tijdens de eerste clubwedstrijd van Motorsportvereniging NOV die op de laatste zaterdag van februari op het Regiocircuit in Heerde verreden werd, pakte Van der Kolk direct de tweede plaats. Hiermee is hij terug van weggeweest na een erg vervelende blessure.

 • Oud-profvoetballer vertelde tijdens een dienst in de Stinskerk in Westenholte over sport en geloof. Foto: Bert Treep. Tekst en foto zijn in februari 2006 verschenen in de Peperbus.

  Sport en geloof

  WESTENHOLTE - "Ik zie mijn leven als 'De Finale'. Dat je geboren wordt kan je zien als de Aftrap", dat zei oud-profvoetballer Bert Konterman zondagavond onder andere tijdens een Open Deurdienst die in de Stinskerk in Westenholte plaatsvond.

 • Johnny Backers en Marco Konkelaar. Foto: Eva Posthuma. Tekst verschenen in de Peperbus.

  Tennistoernooi voor het goede doel

  STADSHAGEN – Op het tennispark van tennisvereniging TC ’91 Stadshagen wordt van 9 tot en met 15 juni eenmalig het BAKO Stadshagen Open tennistoernooi ten bate van KWF Kankerbestrijding georganiseerd. Inschrijven is mogelijk voor alle KNLTB-leden tot en met uiterlijk 2 juni en kan via: www.toernooi.nl

 • Transpireren voor het goede doel

  BERKUM – De organisatie van de Salverda Berkumloop gooit het dit jaar over een andere boeg. Op dinsdag 26 augustus gaat voor het eerst door de deelnemers gelopen worden voor een drietal lokale goede doelen. Inschrijven is nu al niet meer mogelijk omdat het plafond van maximaal 1200 deelnemers bereikt is.

 • Ronald en Michel Mulder aan het trainen voor het NK skeeleren op de skeelerenbaan bij de Wythemerplas. Foto: Bert Treep. Tekst en foto verschenen in de Peperbus, in mei 2008.

  Tweeling gaat voor goud

  AALANDEN – De Zwolse tweeling Ronald en Michel Mulder doet komend weekeinde mee aan het NK skeeleren in het Drentse Nijeveen. De broers (22) acteren op de sprintafstanden en gaan net als vorig jaar voor goud.

 • Dirk ondervraagt Jarno. Foto: Eva Posthuma.

  Uitschieter

  Wielrenner Jarno Born

 • Foppe de Haan houdt een balletje hoog. Foto: Bert Treep.

  Unieke opleiding voor topsporters

  DE VROLIJKHEID - Voetbaltrainer Foppe de Haan heeft afgelopen donderdagmiddag de nieuwste opleiding van Landstede: Centre for Sports & Education officieel geopend in ZBC Hal. De Friese bondcoach van Jong Oranje deed dat door een bal keihard in het doel te schieten.

 • Kirsten Wild

  Wild gaat als een speer

  STADSHAGEN - Wielrenster Kirsten Wild nam afgelopen zaterdag deel aan de Nederlandse kampioenschappen in Ootmarsum. De Zwolse moest vanwege een val op het beslissende moment genoegen nemen met een negende plaats. Ondanks deze tegenvaller rijdt Wild dit jaar ijzersterk.

 • Kirsten Wild, Jacobien Kanis en Loes Gunnewijk. De Zwolse deelneemsters aan het damescriterium in het voorprogramma van het Peperbus Profspektakel. Foto: Eva Posthuma.

  Zwolse toppers in damesronde

  BINNENSTAD - Voor het eerst in het bestaan van het Peperbus Profspektakel staat er volgende week woensdag om 17.00 uur, voorafgaand aan het profcriterium, een damesronde op het programma. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van organisator Jan van Ommen in vervulling. De wedstrijd is de finale van het landelijke criteriumklassement voor vrouwen.