Tennistoernooi voor het goede doel

  • Johnny Backers en Marco Konkelaar. Foto: Eva Posthuma. Tekst verschenen in de Peperbus.
    Johnny Backers en Marco Konkelaar. Foto: Eva Posthuma. Tekst verschenen in de Peperbus.

STADSHAGEN – Op het tennispark van tennisvereniging TC ’91 Stadshagen wordt van 9 tot en met 15 juni eenmalig het BAKO Stadshagen Open tennistoernooi ten bate van KWF Kankerbestrijding georganiseerd. Inschrijven is mogelijk voor alle KNLTB-leden tot en met uiterlijk 2 juni en kan via: www.toernooi.nl

 

Initiatiefnemers van het tennistoernooi zijn de 32-jarige Johnny Backers en Marco Konkelaar (37) Zij zijn beiden afkomstig uit Zwolle en al jaren lid van de tennisclub in Stadshagen. Konkelaar: “Vorig jaar na de competitie zaten Johnny en ik aan de bar en toen kwamen wij op het idee om eenmalig een tennistoernooi te organiseren. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen dat de opbrengst van het toernooi op een rekening van de KWF Kankerbestrijding gestort wordt. Voor dit goede doel hebben wij bewust gekozen omdat wij allebei in onze naaste omgeving mensen hebben verloren die aan deze vreselijke ziekte leden.”

 

Tweehonderd deelnemers

Op dit moment hebben zich 120 deelnemers aangemeld. “Wij hopen dat er tweehonderd tennissers aan het toernooi gaan meedoen. Volgens ons dat gaat dat wel lukken. Deelname kost 12,50 euro voor singles en 10,00 euro voor dubbels, per persoon. Tijdens de toernooiweek worden op werkdagen de wedstrijden op ongeveer zeven banen afgewerkt en in het weekeinde zijn er tien tennisbanen beschikbaar. Het is onze doelstelling dat er tijdens het toernooi in totaal minimaal 5000 euro bijeengebracht wordt voor het goede doel”, aldus Konkelaar.

 

Positief

De Zwollenaar vertelt dat het bestuur van TC ’91 Stadshagen positief staat tegenover het initiatief. “Daarnaast is een dergelijk toernooi natuurlijk ook goed voor de barinkomsten. Wij zijn verder erg blij dat we ongeveer vijftien mensen bereid hebben gevonden om tijdens de toernooiweek vrijwilligerswerk te doen.”

 

Groot scherm

Naast tennissen staan er in de toernooiweek een aantal activiteiten op het programma op het tennispark. Konkelaar en Backers hebben er voor gezorgd dat liefhebbers van het EK voetbal niks van de wedstrijden van het Nederlands elftal hoeven te missen, want er komt een groot scherm. Marco: “Maandagavond 9 juni gaan we met z’n allen de wedstrijd Nederland-Italie kijken en vrijdag 13 juni doen we dat nog een keer dunnetjes over, want dan staat het treffen Nederland-Frankrijk op het programma. Zaterdagavond 14 juni organiseren wij een feestavond en daar vindt tevens een sponsorveiling plaats. Hier worden onder andere twee door Jacco Eltingh en Paul Haarhuis gesigneerde shirts geveild.”

 

Vipkaarten

De tenniscracks hebben daarnaast twee vipkaarten beschikbaar gesteld voor het Afas Open dat in september in Eindhoven op het programma staat. Deze kaarten gaan naar de hoogste bieders. Tennissers die spelen in Categorie 4 tot en met 8 open, niet leeftijdsgebonden en Categorie 6 tot en met 8 dertig plus, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor het toernooi.

 

Meer informatie is te vinden op: http://www.tc91stadshagen.nl