Wild gaat als een speer

  • Kirsten Wild
    Kirsten Wild

STADSHAGEN - Wielrenster Kirsten Wild nam afgelopen zaterdag deel aan de Nederlandse kampioenschappen in Ootmarsum. De Zwolse moest vanwege een val op het beslissende moment genoegen nemen met een negende plaats. Ondanks deze tegenvaller rijdt Wild dit jaar ijzersterk.

 

"Ik zat met Mirjam Melchers, Marianne Vos en Regina Bruins in het leidende groepje en toen viel ik en was ik gezien. Het parcours was op diverse plaatsen spiegelglad. Met Chantal Beltman heb ik later geprobeerd het gat naar de drie koploopsters dicht te rijden, maar het lukte ons niet om dichterbij te komen. Ik vind het zuur dat ik nu net op het beslissende moment moest vallen", vertelt Wild.

 

Uitstekend seizoen

Ondanks dat het NK teleurstellend verliep voor de renster van het AA Cycling Team, maakt ze wel het beste seizoen van haar loopbaan tot nu toe door. In maart won de van origine Almelose de prestigieuze wereldbekerwedstrijd Omloop het Volk. Kirsten: "Dit is mijn favoriete overwinning. Door regen en wind waren de koersomstandigheden zwaar en daar houd ik wel van. Ik vind het wel lekker dat ik zo vroeg in het jaar al succesvol was. De druk was direct van de ketel om een (grote) wedstrijd te moeten winnen."

 

Meer rust

Een paar weken later werd de 25-jarige wielrenster knap derde in de Ronde van Vlaanderen, won vervolgens de klassieker Ronde van Borssele en op het Districtskampioenschap Tijdrijden van de Regio Oost was ze daarnaast de beste. Begin juni schreef Kirsten de sterk bezette Kasseienomloop in Exloo op haar naam. Tijdens de Raboster Zeeuwsche Eilanden was de renster de rapste in de proloog en eindigde als tweede in het eindklassement. Wild is door haar uitstekende rijden nu al winnaar van de De Rijke Topcompetitie. "Ik ben blij dat het zo voor de wind gaat. Ik heb meer rust doordat ik nog steeds onbetaald verlof heb van mijn werkgever. Verder heb ik in de winter op de baan getraind. Wellicht dat ik hierdoor sneller rijd."

 

Damesronde Zwolle

Voor de komende periode staan er weer belangrijke wedstrijden op het programma. "Vanaf zaterdag doe ik mee aan de Giro in Italië. "Daarna rijd ik een wereldbeker en ploegentijdrit in Zweden. Ik ben van plan om woensdag 13 augustus aan de start te verschijnen van de dameswedstrijd voorafgaand aan het Peperbus Profspektakel. Het rondje vind ik mooi en het is leuk om door Zwolle te fietsen. Ik hoop dat er veel mensen komen kijken."

 

WK in Italië

In het laatste weekend van augustus gaat Kirsten meedoen aan het NK tijdrijden in Oudenbosch. En een week later staat de meerdaagse wedstrijd de Holland Ladies Tour op de rol."Als afsluiter van het seizoen hoop ik dat ik door bondscoach Johan Lammerts geselecteerd word voor het WK dat dit jaar in Italië plaatsvindt", besluit de Zwolse.