Witex lanceert Select Dealerschap in Nederland

  • Bas Baltussen: 'Witex is en blijft en van de vakhandel' Artikel verschenen in Parketblad, september 2010. / Copyright tekst en foto: DIBEBO Tekstproducties/ DIrk Bosman.
    Bas Baltussen: 'Witex is en blijft en van de vakhandel' Artikel verschenen in Parketblad, september 2010. / Copyright tekst en foto: DIBEBO Tekstproducties/ DIrk Bosman.

De Duitse laminaatfabrikant Witex International Flooring GmbH uit het bij Bielefeld gelegen Augustdorf, gaat zich de komende tijd voor het eerst met een concept op de Nederlandse laminaatmarkt profileren. Bas Baltussen uit Steenwijk is hiervoor aangesteld als sales manager.

 

Baltussen (40), die in dienst is bij Witex Duitsland en daarnaast een aantal agentschappen vertegenwoordigt onder de naam Bas Baltussen Handelsagenturen, geeft toe dat de Nederlandse laminaatmarkt verzadigd is. Hij plaatst hier wel een positieve kanttekening bij. "Witex biedt parketspeciaalzaken en woninginrichters in Nederland met haar nieuwe concept een stukje bescherming. Want ons laminaat is alleen bij de betreffende detaillist in zijn marktgebied te koop, tegen een vastgestelde consumentenprijs. Bovendien krijgt de verkoper een marge die hoger ligt dan gemiddeld. Maar het is onze dealers niet toegestaan om het laminaat onder de vastgestelde prijs aan te bieden.

 

Volwassen productgroep

De komende maanden wordt het Witex Select Dealerschap geïntroduceerd. Baltussen: "Binnen een jaar willen wij dat ons laminaat bij 150 parketspeciaalzaken en 350 woninginrichters verkrijgbaar is. Op basis van onze marktkennis selecteren wij zelf de verkooppunten." De Steenwijker vindt laminaat een volwassen productgroep. "Het heeft minder last van de recessie dan andere productgroepen en verdient een professionele aanpak."

 

Volgens Baltussen heeft Witex niet de ambitie om binnen één jaar de grootste laminaatleverancier van Nederland te zijn. "Wij hebben een meerjarenplan opgesteld, waarin wij een bepaald marktaandeel willen bereiken. In Duitsland is het Witex-laminaat marktleider in de vakhandel, en het profileert zich daar als een A-merk. Dat gaan we in Nederland ook doen!"

 

Innovatieve meerlaagsvloeren

Witex (www.witex.com) start in Nederland met laminaat in kwaliteitsklasse 23. Daaronder vallen de collecties Bonita en Liseo. Kwaliteistklasse 32 biedt de collecties Marena, Averto V4, Novara V2, Amaris V2, Marena Maxi V2, Casa V4 en Color. Piazza en Xenia zijn in kwaliteitsklasse 33 de duurzaamste vloeren. In totaal bestaat het assortiment uit 60 soorten laminaat en decors. De dikte varieert van 7 tot 11,4 mm. De verkoopprijzen liggen tussen de 15,99 tot 25,99 euro per vierkante meter.

 

Naast het traditionele Direct Pressure Laminate maakt Witex onder de naam 'Multi-Layer-Flooring', een aantal innovatieve meerlaagsvloeren. "Dit gebeurt in meerdere productieprocessen en wat niet alleen een speciaal machinepark vergt, maar ook een doorgedreven ambachtelijke vaardigheid. Het resultaat de innovatieve collecties Color, Color+, Elastoclic Design Vinyl en Pure. Deze bieden vloeren van de hoogste kwaliteit met een buitengewoon design in opvallende kleuren, vinyl, een echte betonlook en nog veel meer", besluit Baltussen.

 

Witex wordt in Nederland verdeeld door Heditex (www.heditex.nl) en Vloeren Partner Nederland (www.vloerenpartnernederland.nl) "Bovendien zijn we in onderhandeling met andere verdelers." Directeur Henri Sluimer van Heditex: "De vloeren van Witex zijn prachtige en kwalitatief goede producten. Ik geef dit merk een goede kans van slagen, omdat het een op de Nederlandse markt georiënteerde dessins aanbiedt. Belangrijk is ook dat het niet te koop is via bouwmarkten en op internet."