Shaw Contract Group tapijt en tapijttegels: innovatief in duurzaamheid en ontwerp

P&R Trading presenteert op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer, de enorme collectie Ecoworx tapijttegels van Shaw Contract Group. Een van de meest bijzondere punten aan deze collectie tapijttegels is dat hij wordt geproduceerd met een volledig gesloten Cradle to Cradle kringloopsysteem. P&R trading uit Oosterhout is al twintig jaar de Nederlandse importeur van Shaw Contract Group en telt met 28.000 werknemers als grootste tapijtproducent.

 

"Shaw Contract Group, producent van tapijttegels en kamerbreed tapijt, heeft in 1999 de recyclebare Ecoworx tapijttegel op de markt gebracht als duurzame vervanger voor de PVC rug zoals voorheen toegepast, een tapijttegel die circa 40 procent lichter in gewicht is dan de traditionele tapijttegel. Sinds 2003 is de fabrikant een samenwerking met William Mc. Donough aangegaan en de gehele productie is sindsdien gebaseerd op het Cradle to Cradle principe. Momenteel bestaat de collectie uit meer dan 500 verschillende soort tapijt en tapijttegels. Die zijn voorzien van een Cradle to Cradle Silver certificering. Levering vindt plaats met een Internationale terugname garantie. Het tapijt en de tapijttegels worden door Shaw gerecycled in grondstoffen voor nieuwe producties tapijt en tapijttegels. Oneindig en zonder kwaliteitsverlies", zegt Sacha van Eibergen Santhagens namens de importeur.

 

Award

Mevrouw Van Eibergen Santhagens vertelt verder over de innovatieve en duurzame tapijttegels van Shaw: "Op de achterkant van de geleverde tapijttegels staat het telefoonnummer voor recycling vermeld. De 'We want it Back' campagne van Shaw resulteert op dit moment in een gerecyclede inhoud van circa 40 procent in de huidige producten. Een hoeveelheid die in de toekomst zal groeien zodra meer gebruikt tapijt en tapijttegels wordt teruggenomen. Momenteel heeft Shaw Contract Group de Ecoworx tapijttegels in meer dan 250.000 projecten geleverd in 75 landen. Onlangs ontving Shaw de derde Award voor grootste Tapijtreycler van het jaar volgens Care. Care beloonde Shaw hiermee voor de voortdurende investering in zowel mensen en processen om afval te verminderen."

 

Nieuwe collecties

Tijdens de beursdagen worden er een aantal nieuwe collecties van Shaw getoond. Sacha van Eibergen Santhagens: "Zoals de 'No Rules'Collection. Die biedt een overzicht van verschillende dessins en kleurstellingen om het gebruik gemakkelijker te maken, zonder regels, met de mogelijkheid om tapijttegels te verwisselen ongeacht het verfbad. Deze collectie is geschikt voor zeer intensief gebruik en is leverbaar met levenslange garantie. Uiteraard is hij Cradle to Cradle Silver gecertificeerd. It's time to Break the Rules. De '18 x 36'Collection is een nieuwe variant op de standaard tapijttegel afmeting van 61 x 61 cm, en heeft een afmeting van 45 x 90 cm. Deze nieuwe afmeting, de aanwezige structuren en kleuropbouw in combinatie met verschillende legmogelijkheden resulteren in een unieke tapijttegel vloer met een zeer representatief karakter, geschikt voor projectgebruik en geleverd met levenslange garantie."

 

Referenties

In veel Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen liggen al de innovatieve en duurzame tapijttegels van Shaw Contract Group zoals: het kantoor van Marlies Dekkers, De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), Provinciehuis Zwolle, Uvit, Apple,Transavia/ Martinair, politiebureaus in Dordrecht, Gorinchem en Breda, en in verschillende Rabobanken onder andere in Amsterdam, Maastricht, St.Oedenrode, Heinenoord, Capelle aan den IJssel en het kantoor van Ernst & Young in Arnhem.

 

P&R Trading BV

Shaw Contract Group

De Meerpaal 14a

4904 SK Oosterhout

Tel. 0162-454333

E-mail: info@pr-trading.nl

Website: www.pr-trading.nl

Website: www.shawcontractgroup.com

Website: www.shawgreenedge.com