Oud-wethouder Van Dooremolen maakt zijn droom waar

  • Voormalig wethouder Gerard van Dooremolen is in het Zwarte Woud een camping begonnen. In 2010 werkt hij samen met zijn vrouw mee aan het Tros-programma 'Ik vertrek'. Tekst en foto zijn verschenen in het OCG Magazine. / Copyright tekst: Dirk Bosman. Copyright foto: Gemeente Zwolle.
    Voormalig wethouder Gerard van Dooremolen is in het Zwarte Woud een camping begonnen. In 2010 werkt hij samen met zijn vrouw mee aan het Tros-programma 'Ik vertrek'. Tekst en foto zijn verschenen in het OCG Magazine. / Copyright tekst: Dirk Bosman. Copyright foto: Gemeente Zwolle.

Gerard van Dooremolen was elf jaar wethouder voor het CDA in Zwolle. De 57 jarige Van Doorenmolen was bezig aan zijn derde termijn, maar besloot die niet vol te maken. Sinds 1 september is hij samen met zijn vrouw Hillie, eigenaar van Schwarzwald Camping Fautsburg in Bad Wildbad in het Zwarte Woud in Duitsland.

 

Wat brengt een wethouder ertoe om campingeigenaar te worden? "Mijn vrouw en ik hadden al jaren de droom om een eigen bedrijf op te starten. Het zelfstandig ondernemerschap trok ons allebei erg aan. De grote uitdaging, de vrijheid, zelfstandigheid, het nemen van risico's en eigen verantwoordelijkheid. We wilden iets in de natuur beginnen en dan kom je al gauw bij runnen van een camping uit", vertelt de geboren Raaltenaar die zich naar eigen zeggen een echte Zwollenaar voelt, enthousiast.

 

Op zoek

Het echtpaar besloot een recreatiemakelaar in de arm te nemen. Onder zijn leiding bezochten zij een achttal campings. Gerard: "Uiteindelijk kozen wij er, mede op aanraden van de recreatiemakelaar, voor om Schwarzwald Camping Fautsburg te kopen van een grote organisatie die bezig is meerdere kleine campings af te stoten. Van de acht campings die we hebben bezocht, is dit de slechtst renderende. Toch viel de keuze op deze camping vanwege de prachtige rustieke locatie in het dal van Bad Wildbad en omdat we hier de beste mogelijkheden zien om binnen vijf jaar een goedlopend bedrijf neer te zetten, waar gezelligheid, comfort en service belangrijke trefwoorden zijn."

 

Werk aan de winkel

Voordat de familie Van Dooremolen kan gaan oogsten, moet er vanzelfsprekend eerst gezaaid te worden. "Op onze camping van 3,5 hectare is meer dan genoeg werk aan de winkel. Het terrein bestaat nu uit 240 kampeerplaatsen maar dat gaan wij terugbrengen naar 180. De campinggasten krijgen vanaf het komende seizoen een grotere kampeerplek die wij veelal gaan voorzien van een eigen toilet. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw sanitairgebouw. Daarnaast willen wij de komende tijd op de camping een zwembad, een kinderspeelplaats en een restaurantgedeelte gaan realiseren. Als er voldoende geld voorhanden is, worden er op ons terrein in toekomst ook een aantal chalets gebouwd. Die gaan we verhuren. Op dit moment zijn we geopend van 1 april tot met 31 oktober maar het is de bedoeling dat we in de toekomst het hele jaar door geopend zijn", aldus de oud-wethouder.

 

Zwolle in de poriën

Gerard van Dooremolen heeft naar eigen zeggen Zwolle nog geen moment gemist. "Dat geldt wel voor onze kinderen. Twee van onze drie kinderen zijn in ons huis in Zwolle blijven wonen. Het is een omgekeerde wereld, want vader en moeder zijn het huis uit gegaan, haha. Zwolle zit echt tot in mijn poriën. Ik vind het een geweldige stad en ik heb er sinds 1972 met heel veel plezier gewerkt. Het werk van wethouder was een superbaan, die vertoont zeker overeenkomsten met het werk van een campingbaas. Al mijn vaardigheden die ik in Zwolle heb opgedaan, komen in mijn nieuwe baan weer van pas. Als campinghouder ben je net als wethouder een belangrijk onderdeel van de samenleving. Een camping is net een dorp. Je hebt heel veel contact met mensen en dat vind ik erg fijn."

 

Scooter

Van Dooremolen heeft trouwens zijn bekende scooter, waarmee hij zich in de gemeente Zwolle voornamelijk voortbewoog, van de hand gedaan aan zijn zoon. "In het Zwarte Woud is het helaas te bergachtig om scooter te rijden." Voorgoed terugkeren naar Zwolle, daar moet de voormalige wethouder zeker niet aan denken. "Ons doel is om hier een goedlopende camping op poten te zetten. Samen met Hillie ga ik daar alles aan doen. Zwollenaren die dit verhaal lezen zijn van harte welkom bij Schwarzwald Camping Fautsburg. Het is hier fantastisch! Dat geldt zowel voor de natuur als voor de mensen, want die zijn bijzonder vriendelijk."

 

Meer weten over de camping van onze oud-wethouder? Kijk dan op www.camping-fautsburg.eu

 

Tekst: Dirk Bosman

Fotografie: Gemeente Zwolle