MIDDELWATERINGBOUW: UW BETROUWBARE BOUWPARTNER

Kwaliteit, veiligheid en afspraak is afspraak, zijn trefwoorden die echt van toepassing zijn op Middelwateringbouw, dat gevestigd is in Nieuwerkerk a/d IJssel. Sinds tien jaar voert de onderneming van directeur Wim Kok diverse bouwwerkzaamheden uit voor KLM-Air France.

 

"Wat ik zo waardeer in onze samenwerking met KLM-Air France, is dat het bedrijf zo netjes met aannemers en leveranciers omgaat. Als ik de werkwijze van KLM-Air France vergelijk met die van andere grote organisaties dan springen zij er echt met kop en schouders bovenuit. Dat is echt uniek!" Kok richtte tien jaar geleden Aannemingsbedrijf Middelwateringbouw zelf op. "Wij zijn een jonge en groeiende onderneming en profileren ons op het gebied van woning- en utiliteitsbouw. In totaal hebben wij op dit moment 23 enthousiaste medewerkers in dienst. Onder andere de gemeente Capelle aan den IJssel en diverse vastgoedconcerns mogen wij tot onze vaste opdrachtgevers rekenen. Ook hebben wij door onze serieuze manier van werken de afgelopen jaren een omvangrijke klantenkring in de particuliere sector weten op te bouwen. Doordat wij onze activiteiten niet specifiek hebben gericht op een bepaald onderdeel van de bouwsector, lukt het ons gelukkig goed om,ondanks de economische crisis, voldoende werk te genereren."

 

UNIEK

Als hele kleine speler werkte Middelwateringbouw in 2000 voor het eerst voor KLM-Air France. "Wij verzorgden ondermeer het onderhoud van gebouwen en werden ingeschakeld voor kleinschalige nieuwbouw. Vanaf 2003 doen we voor KLM-Air France ook onderhoud op contractbasis. In de loop van de jaren is de luchtvaartmaatschappij dus een vaste klant van ons geworden. Ik besef me heel goed dat het uniek is om hier tussen te komen. De samenwerking met KLM-Air France verloopt uitstekend", vervolgt de directeur.

 

Middelwateringbouw verricht diverse bouw- en verbouwwerkzaamheden voor KLM-Air France. Kok: "Zo verrichten we kleinschalige bouwwerken en doen onderhoudsklussen aan gebouwen die eigendom zijn van de luchtvaartmaatschappij. Ook worden wij gevraagd voor het bouwen van complete nieuwe bedrijf/kantoorruimten. Het komt er op neer dat wij een erg breed scala aan bouwactiviteiten voor KLM-Air France uitvoeren."

 

DUURZAAMHEID

Kok weet dat duurzaamheid erg hoog op de agenda staat bij KLM-Air France. "Hier zijn wij een onderdeeltje van. Wij houden ons altijd aan het bestek dat de luchtvaartmaatschappij opstelt voor elke bouwklus. Toch bespreken wij met KLM-Air France regelmatig hoe we zaken nog duurzamer aan kunnen pakken. Ik vind het heel goed wat KLM allemaal aan duurzaamheid doet, en ben trots daarin mee te mogen denken.

 

De bouwonderneming van de Zuid-Hollander is vooral actief binnen een straal van ongeveer honderd kilometer rond Nieuwerkerk a/d IJssel. "Wij hebben niet de ambitie om landelijk te gaan werken. In de buurt van onze standplaats hebben wij al erg veel waardevolle contacten", aldus de directeur.

 

VCA CERTIFICERING EN BOUWGARANT

Sinds een paar jaar is Middelwateringbouw VCA Gecertificeerd. Kok: "In de toekomst verwacht ik dat steeds meer opdrachtgevers dit van ons gaan verlangen. Tevens zijn wij aangesloten bij Bouwgarant. Dit houdt in dat ons bedrijf voldoet aan de door Bouwgarant gestelde eisen. Opdrachtgevers kunnen hierdoor er voor kiezen om de werkzaamheden uit te laten voeren onder de Bouwgarant Garantieregeling."