Massa kassa, gevitaliseerd water, weldaad voor de gezondheid, schakel van tuin naar tafel

Eef en Jennie Stel kweken en verkopen sinds 2001 hoogvitale groente. De groenten en ook kruiden zoals tijm, rozemarijn en bieslook, worden gekweekt in een kas van maar liefst achtduizend vierkante meter. Tot 2001 lukte het de familie maar net om hun tuinbouwbedrijf draaiende te houden. Eef (51): “We gebruikten volop kunstmest in onze kassen en spoten ieder jaar meer middelen om ziektes en ongedierte te bestrijden. Voor de beregening maakten wij gebruik van een eigen bron. Begin 2001 besloten mijn vrouw en ik om de zaken anders aan te pakken en om een Aquarius Vitaliser in onze kassen te laten plaatsen. Van kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt sindsdien geen gebruik meer gemaakt.

 

"Wij onderscheiden ons van supermarkten doordat wij hoogvitale groenten, met meer vitaminen en mineralen, zelf kweken. Hierdoor is de smaak van de groenten die wij verkopen in geen enkel opzicht te vergelijken met wat supermarkten aanbieden. In supermarkten gaat het om massa kassa. Met het vitaminen- en mineralengehalte van groenten in de supermarkt is het vaak erg droevig, zo niet: dramatisch gesteld. Wij gaan voor kwaliteit en een goede smaak. Dat is een belangrijk niet verwaarlozen verschil. Kijk hier heb je een aardbei. Het is net als onze andere groente een lust voor het oog. Proef maar! Er hoeft geen suiker meer op", en Jennie heeft inderdaad gelijk.

 

Aquarius Vitaliser

Door de Aquarius Vitaliser worden trillingsfrequenties van de diverse stoffen die niet in het water thuishoren geneutraliseerd. De anorganische mineralen in het water komen weer beter beschikbaar voor de plant. Volgens Eef reageerden de gewassen zeer positief op het gevitaliseerde water en de andere manier van bemesting. "De toediening van goede natuurlijke mineralen en sporenelementen samen met gevitaliseerd water, zorgen voor een goede bodem. En dit heeft weer invloed op de groei en gezondheid van onze groente. Alles groeit veel beter dan voorheen. Onze groente is een weldaad voor een ieder zijn gezondheid en voegt iets toe aan je lichaam. Klanten die bij in de winkel komen doen hun bestelling en wij halen de groente uit onze kas. Verser kan niet en waar zie en geef maar toe: waar zie je het tegenwoordig nog dat er op deze manier gewerkt wordt."

 

Exclusieve horeca

De groenten zoals rode bieten, komkommers, sperziebonen en worteltjes worden vanuit een winkeltje aan de man vrouw gebracht. "Daarnaast leveren wij groenten aan vele restaurants zoals Het Roode Hert, De Klomp en driesterrenrestaurant De Librije van Jonnie Boer. Met Jonnie en Thérèse hebben we een heel goede klik. Het gaat er erg gemoedelijk aan toe. We verbouwen in een speciaal hoekje groenten voor alle restaurants van het Librije-concern", zegt Jennie trots.

 

Veelzijdigheid

Aan hard werken hebben Eef en Jennie geen hekel. "Ik denk dat ik tussen de tachtig en honderd uur per week aan het werk ben", zegt de ondernemer. Op vakantie is hij zijn hele leven nog niet geweest en hij neemt nooit een dag vrij. "Ochtends vroeg ga ik meestal naar de grossier om groente- en fruit te halen die wij verkopen in onze winkel, maar die we zelf niet (kunnen) verbouwen. Vervolgens maak ik de bestellingen klaar en breng ze naar de diverse adressen. 's Middags en 's avonds ben ik tuinder. Het leukste aan mijn werk vind ik de veelzijdigheid."

 

Geen concurrentie

Volgens Stel hebben speciaalzaken de toekomst. "Mensen worden zich steeds meer bewust van kwaliteit en goede smaak. Voor concurrentie zijn we niet bang, omdat wij de enige zijn die groente kweken en verkopen waarbij gebruik is gemaakt van de Aquarius Vitaliser. Wat ons betreft mogen er best meer bedrijven komen die volgens hetzelfde concept werken. Of we plannen hebben voor de toekomst? We willen op dezelfde voet verdergaan en uitbreiden."

 

www.vitalegroente.nl