Bouwbedrijf Esselink: nieuwbouw op maat!

Veel mensen hebben als grote wens om één keer in hun leven een droomhuis te laten bouwen dat in alle opzichten volledig aan hun wensen voldoet. Maar dan moet de bouw wel in één keer goed gebeuren. Hebt u ook plannen voor nieuw- of verbouw? Neem dan spoedig contact op met Bouwbedrijf Esselink, want dit bedrijf zorgt voor nieuwbouw op maat!

 

Bouwbedrijf Esselink in Genemuiden bestaat al jaren. "In de vijftien jaar dat wij actief zijn als bouwbedrijf, hebben wij ons ontwikkeld tot een specialist in het traditioneel nieuw bouwen van bungalows en twee-onder-een-kap woningen, maar voor het realiseren van een aanbouw zijn mensen bij ons ook zeker van harte welkom. Bij ons is alles mogelijk. Wij gaan voor kwaliteit en houden zeker niet van het standaard werk. Eenheidsworst is niks voor ons. Kortom: wij beleven geen plezier in de bouw van dertig dezelfde woningen, maar realiseren liever iets unieks", vertelt uitvoerend directeur Eric Esselink enthousiast.

 

Familiebedrijf

Eigenaren van het bouwbedrijf zijn vader Johan Esselink en zijn drie zonen Martin (kantoor), Bertus (kantoor/ calculatie) en Eric (uitvoerder/ directeur). Bij de bouwonderneming zijn op dit moment 22 mensen werkzaam. Wim de Lange werkt er al jaren als administrateur. "Wij zijn met ons allen een hechte club en werken heel goed samen, omdat we weten dat we het allemaal met elkaar moeten doen. Bij andere bedrijven zie je vaak dat de eigenaren boven het personeel staan en dat de mensen van kantoor er om welke redenen dan ook, niet helemaal bij horen. Bij ons is dat gelukkig absoluut niet het geval. De eigenaren staan in het bedrijf en niet daar boven. Verder ondersteunt iedere medewerker zijn collega's waar hij maar kan. Onze timmermannen komen vaak met tips aanzetten over nieuwe bouwprojecten. Met z'n allen zetten wij onze schouders er onder en deze aanpak legt ons geen windeieren."

 

Grenzen verleggen

Op dit moment is het Genemuider bouwbedrijf zijn grenzen enigszins aan het verleggen. "In de directe omgeving van Genemuiden wordt minder gebouwd", zegt Eric. "Daarom zijn we bezig om ons werkgebied uit te breiden. Dit betekent overigens niet dat we weinig werk hebben op dit moment. Integendeel. Onze opdrachtenportefeuille is goed gevuld. Wärtsilä in Zwolle en het Luchtlaboratorium in Marknesse/ Vollenhove zijn opdrachtgevers waar dagelijks werknemers van ons rondlopen en waar wij dus veelvuldig en al jarenlang voor werken."

 

Persoonlijk contact

Volgens Eric wordt er bij Bouwbedrijf Esselink heel goed naar de wensen en behoeften van potentiële opdrachtgevers gekeken. "We nodigen hen dan ook altijd uit op kantoor om vervolgens onder het genot van een kopje koffie of thee, op een vrijblijvende wijze de wensen goed in kaart te brengen. Persoonlijk contact met klanten vinden wij uitermate belangrijk binnen ons bedrijf. Opdrachtgevers moeten zich bij ons thuis voelen en dat niet alleen verkenningsfase, maar tijdens het hele bouwproces van hun woning. Over het algemeen weten potentiële klanten wel aan welke eisen hun nieuwe huis moet gaan voldoen. Maar in bijna alle gevallen ontbreekt het ze het aan kennis over een bouwproces. Gelukkig zijn ze daarvoor bij ons op de juiste plaats. Martin heeft heel veel praktijkervaring in de traditionele nieuwbouw van vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. Hij voorziet onze opdrachtgevers dan ook graag van nuttige praktische tips en meedenken met de klanten is voor hem een vanzelfsprekendheid. Ter illustratie: vaak is het om praktische redenen beter om een muur ergens anders neer te zetten of om ook in een toilet een stopcontact te plaatsen. Deze tips zorgen er uiteindelijk dat er een kwalitatief goed woonhuis gebouwd wordt, dat gerealiseerd is geheel naar de wensen van de klant." Wim de Lange vult graag zijn collega/ werkgever aan. "Bij veel bouwprojecten mogen kopers van een nieuwbouwwoning slechts een paar keer tijdens het bouwproces langskomen om de vorderingen te bekijken. Op deze manier werken wij niet. Hier staan wij niet achter. Onze opdrachtgevers zijn gewoon op elk gewenst moment welkom op de bouwlocatie. Wij vinden dat ze hier recht op hebben. Het nieuw laten bouwen van een huis is voor de meeste mensen zeker geen dagelijkse kost en wij begrijpen heel goed dat opdrachtgevers uitermate nieuwsgierig zijn naar de vorderingen van de bouw van hun droomhuis. Daarnaast vinden al onze medewerkers een goed contact met de klant erg belangrijk. Aangaande de bouw en het bouwproces mogen opdrachtgevers altijd alles vragen."

 

Eigen werkplaats

Van oorsprong was Bouwbedrijf Esselink gevestigd op de Kamperzeedijk. Johan Esselink had zijn onderneming aan huis. Daarnaast lagen er op een andere plaats nog bouwmaterialen opgeslagen. Eric: "Deze combinatie werkte slecht omdat er telkens heen en weer gereden moest worden tussen twee locaties om materialen op te halen. Daarom zijn we vier jaar geleden verhuisd naar een gloednieuw onderkomen aan de Katoenstraat in Genemuiden. Vanwege drukke werkzaamheden moet het onderkomen voor onze kantoren nog gerealiseerd worden, maar zoals je kunt zien is de vloer al gestort." Blij met de nieuwe huisvesting zijn ze zeker. "We hebben nu de beschikking over een grote eigen werkplaats en spuiterij. Hier maken wij veel bouwmaterialen zoals sierlijsten, goten, klossen enzovoorts zelf. Doordat we een eigen werkplaats hebben, kunnen we erg flexibel en snel werken. Daar hebben onze opdrachtgevers veel profijt van. Een andere manier waarmee wij ons onderscheiden is de vakkennis van onze medewerkers. Iedereen die bij ons werkt volgt cursussen om zijn kennisniveau te verbreden en om te leren werken met bijvoorbeeld een nieuw materiaal als kunstlood", zegt De Lange.

 

Bedrijfswagenbetimmering

Eric zijn specialiteit is al jarenlang het betimmeren van bedrijfswagens. "Deze werkzaamheden verzorgen wij al sinds jaar en dag voor tal van bedrijven in de wijde regio en worden verricht in onze werkplaats. Voor Van der Sluis en dat is een holding van technische bedrijven, betimmeren wij al jaren alle bedrijfswagens. Door onze schat aan ervaring op dit specifieke vakgebied, weten wij precies wat klanten van ons verwachten. Bij het betimmeren van bedrijfswagens is het ondermeer erg belangrijk de spaarzame ruimte die er is, optimaal benut wordt en door de buitendienstmedewerkers efficiënt gebruikt kan worden. Zo maken wij ook kastjes op de voorbank van bedrijfsauto's waar op een laptop en eventueel een printer kan worden geïnstalleerd. Medewerkers kunnen dan na afloop van werkzaamheden de klanten direct van een bon voorzien."

 

Welkom!

Bouwbedrijf Esselink nodigt geïnteresseerden met nieuwbouw- en of verbouwplannen van harte uit om contact op te nemen. "Bij ons is alles mogelijk!", herhaalt Eric Esselink .

 

Bouwbedrijf Esselink

Katoenstraat 22

8281 JZ Genemuiden

t. 038-344 62 72

f. 038-344 61 96

e: info@bouwbedrijf-esselink.nl

i. www.bouwbedrijf-esselink.nl