BLOGGEN VOOR SECURITAS Meer mogelijk met IP-camerabeveiliging

IP-camerabeveiliging: slimme beveiliging

 

IP-camera’s/ netwerkcamera’s beschikken net zoals computers over een eigen IP-adres. De camera is direct met het netwerk verbonden en kan overal geplaatst worden waar een netwerkverbinding is. De camera is dus een volledig onafhankelijk systeem, dat zelfstandig video’s en gegevens kan verzenden via het netwerk. Daarnaast kan de camera door het gebruik van specifieke software worden ingezet als zogenaamde ‘slimme camera’.

 

Overstappen op een IP-netwerk is vanwege het verdwijnen van alle analoge verbindingen in de nabije toekomst erg verstandig. Voor de internetaansluiting van uw IP-netwerk betaalt u een laag en vast bedrag op jaarbasis. De eenmalige installatiekosten heeft u in zo’n twee jaar alweer terugverdiend. Aan uw beveiligingsbedrijf betaalt u maandelijks een vast tarief, waar indien gewenst de financiering van uw IP-netwerk bij in zit.

 

1001 praktische mogelijkheden

 

Met IP-camerabeveiliging kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week uw onderneming doeltreffend laten beveiligen door een beveiligingsbedrijf. Dit heeft als voordeel dat alarmmeldingen eenvoudig en snel worden geverifieerd (de centralist kan meekijken). En dat wanneer er daadwerkelijk een noodsituatie is, hulpdiensten snel worden ingeschakeld. Zelf ontvangt u ook de inlogcodes van het systeem zodat u dus altijd, waar en wanneer u maar wilt actuele videobeelden kunt bekijken. U beveiligt dus op afstand.

 

Beveiligen op afstand: Remote Video Solutions (RVS)

 

Maar er zijn meer mogelijkheden binnen de zogenaamde Remote Video Solutions (RVS); zoals de toepassing op het entry- / exitmanagement, of de begeleiding van personeel onder het toeziend oog van de camera. Ook kunnen camera’s zodanig worden geprogrammeerd dat ze alleen een alarmmelding laten uitgaan wanneer een persoon of object zich bijvoorbeeld langer dan 5 minuten in een aangegeven gebied bevindt.

 

Wanneer u gebruikmaakt van RVS dan kunt u uw inbraakalarmsysteem en alle IP-videocamera’s in uw onderneming digitaal koppelen aan de modem van uw eigen IP-netwerk. De modem staat in contact met de alarmcentrale. Hiervoor wordt een speciaal betrouwbaar en veilig IP gebruikt. Een IP-netwerk voldoet aan de nu geldende Nederlandse en Europese normen. Deze organisatie (NEN) begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van normen over de kwaliteit en veiligheid van diensten.

 

Alarmering via IP-netwerken heeft de toekomst

 

Ondernemingen gebruiken nu nog vaak alarmsystemen waarbij alarmmeldingen worden verzonden via een analoge telefoonlijn met ISDN, Digiaccess of PSTN. Alle analoge verbindingen verdwijnen de komende jaren, omdat ze langzaam en duur zijn.  IP-netwerken nemen het stokje over, want hiermee verzendt u naast geluid onder meer ook razendsnel beel