Bliek Houten Vloeren weer terug in Prinsenbeek

  • Parketblad MAART 2011. Copyright tekst: DIBEBO. Copyright foto: Bliek Houten Vloeren.
    Parketblad MAART 2011. Copyright tekst: DIBEBO. Copyright foto: Bliek Houten Vloeren.

PRINSENBEEK - Peter en Riet van den Bliek hebben op 26 december vorig jaar na een flinke verbouwing hun parketspeciaalzaak Bliek Houten Vloeren (www.bliekhoutenvloeren.nl) heropend in Prinsenbeek. De afgelopen twee jaar was het bedrijf achtereenvolgens in Etten-Leur en Zevenbergen gevestigd.

 

"In Etten-Leur beschikten we over een showroom van 400 vierkante meter. In hetzelfde pand zat een bedrijf dat in dakkapellen handelde en een woninginrichter. De zaak in dakkapellen trok het op bepaald moment financieel niet meer vanwege de recessie. Ondertussen hadden we ook al een winkel in Zevenbergen. Ook daar liepen wij na een jaar tegen het probleem op dat de hoofdhuurder van het pand er mee stopte. Riet en ik besloten om terug te gaan naar ons oude pand in Prinsenbeek, waar we vijftien jaar geleden zijn begonnen", vertelt Peter van den Bliek (50).

 

'Boven verwachting!'

In de laatste maanden van 2010 vond er een flinke verbouwing plaats van het bedrijfsonderkomen aan de Brielsedreef 23. Peter: "De werkplaats maakten we kleiner en de showroom groter. Die beslaat nu een oppervlakte van 105 vierkante meter. Daarnaast werden er nieuwe systeemplafonds en een nieuwe vloer geplaatst. Ook kwamen er nieuwe wanden. Tweede Kerstdag gingen we weer open. Januari was een rustige maand, maar sindsdien is het druk. Op onze oude en vertrouwde locatie draaien we nu boven verwachting."

 

Omzetmakers

In deze parketspeciaalzaak zijn samengestelde vloeren tussen 22-26 cm breed de grote omzetmakers. "Daarnaast verkopen wij ook veel traditionele vloeren. Verder bieden wij laminaat aan van de merken Meister, Pergo, Quick-Step en Balterio. Sinds drie jaar verrichten wij traprenovaties. Gemiddeld komt hier maandelijks een klant voor. Onze kracht is dat wij alles kunnen: verkopen, plaatsen, repareren en renoveren", zegt de 52-jarige Riet die verantwoordelijk is voor de showroom.

 

Peter sluit af met te zeggen dat hij vertrouwen heeft in de toekomst van zijn zaak. "Net als voor de recessie huren we nu af en toe weer freelancers in. En wij zijn erg blij met ons grote en vaste klantenbestand."