Berg Makelaardij: een vertrouwd adres!

Bent u op zoek naar een makelaar die gespecialiseerd is in bemiddeling en advisering van onroerend goed in met name de agrarische sector of het buitengebied? Grote kans dat Berg Makelaardij veel voor u betekenen kan.

 

Henk-Wim van den Berg is directeur van H.W. van den Berg Makelaardij dat in het Overijsselse IJsselmuiden gevestigd is. Henk-Wim is 35 jaar oud en sinds zeven jaar actief in de makelaardij die vooral gericht is op landelijke objecten en agrarisch vastgoed (melkveehouderij, Akkerbouw en Tuinbouw). "Wij zijn breed georiënteerd en bieden een breed pakket aan. Dit houdt in dat we naast de aankoop-, verkoopbemiddeling en taxaties van (agrarisch) onroerend goed, ook actief zijn in melkquota, toeslag- en mestrechten. Stille verkopen behoort in dit segment ook tot de mogelijkheden", aldus de ondernemer. Verder zijn boeren bij H.W. van den Berg Makelaardij op de juiste plaats als ze emigratieplannen hebben naar Zweden, Duitsland en de Verenigde Staten. Van den Berg: "Daarnaast vervul ik een adviserende rol als het gaat om een bedrijfsbeëindiging, nieuwbouw of bij WVG of onteigeningsprocedures aangaande gemeenten of projectontwikkeling."

 

Emotie

Een landelijk gelegen woning of een agrarisch bedrijf verkoop je niet zomaar. Er komt vaak meer bij kijken dan alleen de zakelijke aspecten. Van den Berg weet dat door zijn jarenlange ervaring als geen ander. "Als mensen hun woning of bedrijf in de verkoop doen dan doet dat erg veel met ze. Je hebt ook altijd met emoties te maken, want het goed draaiende houden van een agrarisch bedrijf is gewoonweg een manier van leven. Als mensen al dan niet gedwongen zijn om hun bedrijf te verkopen dan heeft dat ook vergaande consequenties voor de rest van hun leven. Veel van mijn klanten gaan dan ook vaak niet over één nacht ijs en het is dan ook gebruikelijk dat ik meerdere bezoeken aan mijn klanten breng voordat hun woning of bedrijf daadwerkelijk in de (stille) verkoop gaat."

 

Vertrouwen

"Door mijn jarenlange ervaring in de verkoop van agrarische ondernemingen in mijn werkgebied en dat is Noord- en Midden-Nederland, weten mijn klanten vaak dat ze bij een vertrouwd en eerlijk adres aankloppen voor de verkoop van hun levenswerk. Ik doe er alles aan om een goed persoonlijk en dus vertrouwd contact met een (nieuwe) opdrachtgever op te bouwen. Op deze manier kan je uitstekend werken aan de gezamenlijke doelstelling om een boerenbedrijf goed aan te kopen of te verkopen, want een goed (en discreet) contact met mensen daar draait het om. Een andere kant van onze manier van werken waar ik veel waarde aan hecht is flexibiliteit. Daarnaast wordt gewerkt op basis van no cure, no pay. Ook werk ik bij de aan- en verkoop altijd met een op maat gemaakt aan- of verkoopplan voor de opdrachtgever. Aan een aan- of verkoop kunnen bijvoorbeeld de nodige haken en ogen zitten. Ook komt het voor dat een opdrachtgever op korte termijn wil verkopen. Door onze flexibele manier van werken en een oplossingsgerichte aanpak, is dit meestal te realiseren. Gelukkig heb ik in de loop der jaren een groot netwerk om mij heen gebouwd van (agrarisch) specialisten zoals accountants, fiscalisten, overheidsinstanties, banken, voorlichters en collega makelaars. Van de kennis van deze specialisten laat ik mijn klanten dan ook graag meeprofiteren", zegt de makelaar.

 

Economie

De ondernemer heeft zich de afgelopen maanden gestoord aan de negatieve berichtgeving in de landelijke media over de slechte economische omstandigheden waar Nederland op dit moment in verkeert. "Er wordt door de media een veel negatiever beeld over de economie geschetst dan dat in werkelijkheid het geval is. Ik ben van mening dat er zeker in een tijd van recessie voldoende mogelijkheden zijn om te ondernemen. En die proberen we te benutten. Het is alleen zaak om kritisch, al dan niet met je klanten, te blijven kijken naar de mogelijkheden die er nu zijn. Op dit moment is bijvoorbeeld de rente lager door de kredietcrisis en de recessie. Dit biedt uitstekende mogelijkheden voor mensen die (agrarisch) onroerend goed willen aanschaffen. Voor ondernemers die plannen hebben om hun bedrijf te gaan uitbreiden liggen er (vaak) goede mogelijkheden. Zoals gezegd is de rente laag en bouwbedrijven staan vanwege de sterk afnemende werkzaamheden in woningbouw meestal te springen om opdrachten. Kortom: Als je als ondernemer een doel hebt, probeer die dan te realiseren en laat je niet door de negatieve berichtgeving leiden, maar houdt er slechts rekening mee. Het is zaak om op dit moment te kijken waar de feitelijke kansen liggen en die proberen te benutten", klinkt het overtuigd uit de mond van Van den Berg.

 

Familiebedrijf

H.W. van den Berg Makelaardij is een echt familiebedrijf met grote affiniteit met de agrarische sector. Henk-Wim: "Zelf houd ik me dus zogezegd bezig met landelijk wonen en (agrarische) bedrijfsonroerend goed. Daarnaast zijn we vier jaar geleden gestart met de woningmakelaardij. (Berg Makelaardij) In deze tak zijn mijn broer Erik en Miranda actief. Ook is Miranda samen met Joke (zus) verantwoordelijk voor Berg Recreatie. Een onderdeel binnen het bedrijf dat nu twee jaar bestaat. Bij Berg Recreatie kunnen mensen een vakantiehuis huren in Nederland of het buitenland. Mijn vrouw Esmé verzorgt de boekhouding van het hele bedrijf. Tot slot vervult Roelof (vader) een adviserende rol. Al met al zijn wij dus een echt familiebedrijf. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en daar profiteren onze klanten van mee."

 

Contact

De (agrarisch) makelaar hoort graag van u als u plannen heeft voor verkoop of verplaatsing of advisering nodig bent. "Hebt u plannen om te emigreren naar Zweden of Duitsland of de Verenigde Staten? Dan kan ik u uitstekend van dienst zijn. Binnen ons bedrijf richten we ons specifiek op emigratie naar Zweden. Hiervoor hebben we samenwerking met een collega makelaar. Dit gaat onder de naam NovaFarming. Roelof van den Berg is tevens actief in dit land. Sinds 2001 zijn we al bezig in Zweden. Er is dan ook ruime kennis van de markt en wetenschap wat er allemaal bij een emigratie naar dit prachtige Scandinavische land met een pro-agrarische overheid komt kijken. Wij vernemen graag van u!", besluit Van den Berg.

 

Berg Makelaardij BV

Goudplevier 123

8271 GB IJsselmuiden

t. 038-333 56 20

i. www.bergmakelaardij.nl

e. info@bergmakelaardij.nl