Alle Vakmanschap in huis bij Schildersbedrijf Van den Brand

  • Het voltallige team van Schildersbedrijf Henk van den Brand (eigen foto)
    Het voltallige team van Schildersbedrijf Henk van den Brand (eigen foto)

Kwalitatief hoogstaand schilderwerk bieden, afspraken nakomen, relaties tevreden stellen en de liefde voor het schildersvak, zijn slechts een paar waarden die bij Schildersbedrijf Henk van den Brand in Voorthuizen (gemeente Barneveld) centraal staan.

 

Henk van den Brand (45) is eigenaar van het gelijknamige schildersbedrijf en richtte de onderneming elf jaar geleden op. "Wij zijn voornamelijk actief in het schilderen van woningen, landhuizen en boerderijen. De particuliere sector dus, maar werken ook wel voor bedrijven. Naast schilderen zijn opdrachtgevers bij ons ook aan het juiste adres voor glas- en behangwerk, wand- en muurafwerkingen en het plaatsen van lijsten en ornamenten."

 

Vakwerk leveren

Schilderen is, zoals de naam van de onderneming al zegt, de specialiteit van het schildersbedrijf uit Voorthuizen. Henk: "En dat doe ik samen met mijn vier medewerkers met veel liefde voor het vak. Wij vinden het heel belangrijk dat onze relaties nadat wij ons werk gedaan hebben, tevreden zijn over het uiteindelijke resultaat. Ons doel bij elke schildersklus die wij uitvoeren, is om een stukje degelijk vakwerk te leveren naar de wensen van de klant. Mijn werk begint al als ik voor het eerst bij een (nieuwe) relatie langsga. Ik zeg bewust relatie, want we bouwen met onze opdrachtgevers graag een relatie op die gebaseerd is op vertrouwen. Verder is iedere relatie, hoe groot of klein de werkzaamheden die wij voor hem of haar verrichten ook zijn, bij ons zeker geen nummer. Bij een eerste kennismaking breng ik tijdens het gesprek de wensen in kaart en voorzie ik de relatie van een zo goed mogelijk kleuradvies, want het is belangrijk dat de kleur van de verf die uiteindelijk gebruikt wordt aansluit bij de stijl van een woning. Zo hebben wij een gezamenlijk doel, dat door het schilderwerk de woning een stuk meerwaarde krijgt, zowel door binnen- of buitenschilderwerk. Door veel aandacht te besteden aan het kleuradvies en de uitvoering van de werkzaamheden wordt dat doel altijd gehaald. Bijna al onze nieuwe relaties komen met ons in contact door mond tot mond reclame."

 

Veiligheid belangrijk

Om de diverse werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren wordt bij het schildersbedrijf uit Voorthuizen dat vooral actief is in de driehoek Amersfoort, Arnhem en Apeldoorn, gebruik gemaakt van materieel en materiaal van hoogstaande kwaliteit. Henk: "Wij houden ons volledig aan de wettelijke regels. Zo wordt het steigermateriaal dat wij gebruiken, binnen de daarvoor vastgestelde termijnen gekeurd. Ik wil het absoluut niet op mijn geweten hebben dat door ondeugdelijk materiaal onze relaties of medewerkers iets overkomt. Voor binnenwerk gebruiken we al enkele jaren oplosmiddelvrije verf. Het lijkt er overigens op dat voor buiten schilderwerk deze verf in de toekomst verplicht gesteld gaat worden."

 

Afspraak is afspraak

Afspraken met relaties nakomen is bij Schildersbedrijf Van den Brand een vanzelfsprekendheid. "Als wij een offerte mogen maken voor onze relaties worden alle besproken werkzaamheden op papier gezet. Na goedkeuring door de relatie wordt het werk met aandacht uitgevoerd zoals dit is afgesproken. In tegenstelling tot andere bedrijven waar twee lagen verf is afgesproken en maar één laag wordt uitgevoerd. Ik vind dat echt niet kunnen, want onze relaties krijgen waarvoor ze betalen. En vaak wanneer een woonhuis maar één keer geschilderd wordt is dat ook aan het resultaat te zien. Maar wij willen het beste resultaat en dat bereik je door afspraken na te komen en het gebruik van de juiste soorten verf. Door de weersomstandigheden in Nederland kunnen wij niet altijd aan de vraag voldoen, maar zoeken dan met de relatie naar een passende oplossing. Wij willen onze relaties blij maken met het schilderwerk dat wij leveren, want dat geeft ons voldoening", aldus de eigenaar.

 

Veel werk

Door de wijze van werken is de opdrachtenportefeuille bij het schildersbedrijf uit de gemeente Barneveld altijd goed gevuld. Henk: "In de elf jaar dat wij nu actief zijn, hebben we slechts één keer meegemaakt dat we een weekje weinig werk hadden." De ondernemer is de man er niet naar om op te scheppen, toch is het volgens hem een feit dat veelal de mooie schilderswerkzaamheden op het pad komen van zijn bedrijf. "Ik denk dat het komt door onze manier van werken, want we krijgen vaak aanvragen om dat mooie boerderijtje opnieuw in de authentieke kleuren te schilderen of om dat prachtige landhuis aan de bosrand van een nieuw likje verf te komen voorzien. Je kunt dus stellen dat wij ons als schildersbedrijf aan de bovenkant van de markt begeven. Toch wil ik hier wel de kanttekening bij plaatsen dat we voor iedereen willen werken die ons benadert. Qua prijs zijn wij zeker niet het duurste bedrijf, maar ook niet de goedkoopste. Bij ons draait het om de kwaliteit en de duurzame vertrouwensband die wij graag met onze relaties willen opbouwen."

 

Betrokkenheid

Henk van den Brand is een bijzonder harde werker, maar hij houd bovenal van zijn vrouw Rika, zijn vak, zijn relaties en zijn medewerkers. "Rika is twee dagen per week actief binnen ons bedrijf, want ze verzorgt de administratie. Naast deze werkzaamheden zorgt ze ervoor dat onze medewerkers aan het einde van de werkweek tijdens een kort gezellig samenzijn in de kantine voorzien worden van een natje en een droogje. "Ik vind het fijn dat ik op deze manier bij ons bedrijf betrokken ben. Net zoals onze betrokkenheid bij relaties, vinden Henk en ik het erg belangrijk om een goede band te hebben met onze vier medewerkers en om met hen lief en leed te delen", aldus Rika. Henk vult zijn vrouw op dit punt graag aan. "Onze vier medewerkers zijn erg belangrijk voor ons. Zonder hen hadden wij geen boterham met beleg en andersom ook niet. Ik zie de medewerkers als onze vrienden en met hen overleg ik hoe we bepaalde werkzaamheden het beste aan kunnen pakken en nadat een klus geklaard is evalueren we vaak even hoe we het in het vervolg nog beter kunnen doen. Alles in een zo goed mogelijke harmonie, want op deze wijze kom je tot de beste resultaten en daar profiteren relaties alleen maar van."

 

Geen grote jongen

Zelf de kwast ter hand nemen is iets wat de ondernemer erg graag doet. "Ik moet er niet aan denken dat ik alleen maar opdrachten zou moeten binnenhalen en een groot deel van de dag op mijn kantoor zou moeten doorbrengen. De grote jongen uithangen laat ik graag aan anderen over. Ik vind het fijn om samen met het personeel in de weer te zijn om relaties tevreden te stellen. Wellicht dat we ons bedrijf in de toekomst nog met een paar personeelsleden gaan uitbreiden, maar Schildersbedrijf Henk van den Brand wordt geen groot bedrijf. Daarvoor is mijn betrokkenheid met wat op de werkvloer gebeurt veel te groot. Wij treden de toekomst met veel vertrouwen tegemoet en gaan op dezelfde voet verder zoals we dat nu doen", besluit de gepassioneerde ondernemer/ schilder.