Aannemersbedrijf Van der Zwaan V.O.F. Denkt met u mee!

  • Bert van der Zwaan (foto)en zijn vier medewerkers zijn erg handig. "En met onze capaciteit en ons werktempo kunnen wij absoluut concurreren met andere bedrijven", zegt Van der Zwaan overtuigend. / Copyright tekst: Dirk Bosman. Copyright foto: Van der Zwaan V.O.F.
    Bert van der Zwaan (foto)en zijn vier medewerkers zijn erg handig. "En met onze capaciteit en ons werktempo kunnen wij absoluut concurreren met andere bedrijven", zegt Van der Zwaan overtuigend. / Copyright tekst: Dirk Bosman. Copyright foto: Van der Zwaan V.O.F.

"Meedenken met onze klanten. Dat is waar wij goed in zijn. In onze ogen is alles mogelijk. Als het niet linksom lukt dan doen we het toch rechtsom? Maar maken doen we het en zeker goed!", zegt Bert van der Zwaan. Samen met zijn vrouw Rita is hij eigenaar van Aannemersbedrijf Van der Zwaan V.O.F. Bij dit bedrijf met zijn hoofdzetel in Wezep kunnen overheden, bedrijven en zeker ook particulieren terecht voor alles op het gebied van (nieuwe)bestratingen.

 

Maar voor het aanleggen en onderhouden van rioleringen, grondwerken, tuinaanleg en het ontstoppen van een riool, draait Aannemersbedrijf Van der Zwaan V.O.F. zijn hand ook niet om. Bert van der Zwaan en zijn vier medewerkers zijn namelijk erg handig. "En met onze capaciteit en ons werktempo kunnen wij absoluut concurreren met andere bedrijven", zegt Van der Zwaan overtuigend.

 

Kwaliteit, flexibiliteit, korte lijnen, vakkennis, creativiteit en maatwerk zijn trefwoorden die zeker van toepassing zijn op dit bedrijf. Bert (48) is er trots op dat het merendeel van zijn personeel gediplomeerd is. "Vooral overheden verlangen steeds vaker van stratenmakersbedrijven dat ze erkend zijn door de Stichting Erkend Stratenmakersbedrijf (SEB). En dat zijn wij gelukkig."

 

Veel herhaalopdrachten

Belangrijke opdrachtgevers van de Wezeper onderneming die sinds begin 1999 bestaat zijn diverse aannemersbedrijven en de gemeente Hattem. "Bij het Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium in Marknesse zijn wij de vaste huisaannemer. Hebben ze een probleem of een opdracht op het gebied van grondwerken dan bellen ze ons. Ik werk al jaren voor ze, want ze hebben veel vertrouwen in mij en onze medewerkers", vertelt Van de Zwaan.

 

Rita (43) verzorgt de administratie en is zogezegd een manusje van alles binnen het aannemersbedrijf. "Vijftig procent van onze opdrachten krijgen we binnen via onderaanneming. De overige helft van het werk komt rechtstreeks bij ons terecht. Net kreeg ik nog een telefoontje met de vraag of we met een offerte willen komen voor een herbestrating van een bedrijvenperceel. Klanten weten ons gelukkig goed te vinden. Minstens tachtig procent van onze opdrachtgevers komt bij ons terug nadat wij een opdracht voor ze hebben uitgevoerd. Hierdoor hoeven we zelf niet vaak achter werk aan."

 

Hecht en collegiaal team

De ondernemer is blij met het team waarmee hij werkt. "Wij zijn een hecht en collegiaal ploegje. Ik werk met een volwassen stratenmaker, een aankomend stratenmaker, een leerling-stratenmaker en een opperman. De laatste zorgt er voor dat de stratenmakers vooruit kunnen in het werk. Ik voel me niet echt een baas. Als ik aan het werk ben dan ben ik een collega, maar als er beslissingen genomen moeten worden dan word ik baas. We hebben trouwens binnen ons bedrijf nog plaats voor een leerling-stratenmaker. Wij denken aan een jongeman met interesse in de wegenbouw. Via de contactgegevens die onderaan dit artikel staan, kan er contact met ons worden opgenomen."

 

Open begroting

"Wij werken altijd met een open begroting. Hierdoor weet de klant altijd waar hij aan toe is, want als er werkzaamheden vervallen dan gaat de rekening omlaag. Ik neem altijd zelf de opdracht aan, om te voorkomen dat er in de voorbereiding zaken misgaan. Als ik werk aanneem en ook tijdens de uitvoering van de opdracht, koppel ik alle belangrijke zaken terug aan de opdrachtgever. Dit schept duidelijkheid", legt Bert uit.

 

Van der Zwaan is de laatste die niet toegeeft dat het vak van stratenmaker lichamelijk niet zwaar is. "Maar het vak is aanzienlijk minder zwaar geworden dan vroeger. Om ons beroep goed te kunnen uitoefenen dragen we kwalitatief goede werkkleding en werkschoenen. Zwaardere zaken zoals trottoirbanden lossen we altijd machinaal. Stenen zetten we met pallets op de plaats neer. En grote oppervlakten bestraten wij machinaal. Om als stratenmaker geen last te krijgen van zere knieën en rug, is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Daar attendeer ik ons personeel met regelmaat op."

 

Particulieren

Zoals gezegd zijn particulieren bij dit bedrijf ook aan het juiste adres voor een nieuwe bestrating of herbestrating rond een woonhuis. Rita: "Wij beschikken over boeken en catalogi van leveranciers met voorbeelden van stenen en compleet afgewerkte bestratingen. Stenen kunnen rechtstreeks bij ons worden besteld."

 

Het werkgebied van Aannemersbedrijf Van der Zwaan V.O.F bevindt zo rond de honderd kilometer in de omtrek van Zwolle. "Voor onze naamsbekendheid en vanwege reistijden werken we graag zo dicht mogelijk in de buurt van Zwolle. Op industrieterrein Marslanden G in Zwolle, hebben we de beschikking over een eigen bedrijfshal. Als het slecht weer is ga ik daar met het personeel naartoe om diverse onderhoudswerkzaamheden te verrichten", besluit Bert.

 

Aannemersbedrijf Van der Zwaan V.O.F.

Prinses Irenelaan 24

8091 AT Wezep

Tel. 038-4443753

Fax 084-7413585