Sweety Gouda denkt in kansen

  • Paul Visser heeft Sweety Gouda overgenomen van Ronald De Jong. (Foto: Dirk Bosman/ DIBEBO Tekstproducties. Artikel verschenen in het MEI-nummer van Consudel. / Copyright tekst en foto. Dirk Bosman. Alle rechten voorbehouden.
    Paul Visser heeft Sweety Gouda overgenomen van Ronald De Jong. (Foto: Dirk Bosman/ DIBEBO Tekstproducties. Artikel verschenen in het MEI-nummer van Consudel. / Copyright tekst en foto. Dirk Bosman. Alle rechten voorbehouden.

Paul Visser heeft per 1 januari 2010 Sweety Gouda in Moordrecht overgenomen van Ronald de Jong, die het bedrijf in 2000 begon. Het afgelopen anderhalf jaar wist de ondernemer zich met zijn zelfbedachte, en door de Italiaanse fabrikant Bulgari geproduceerde seizoensspekjes, een plaats te veroveren in de schappen van grote Nederlandse retailers zoals Albert Heijn, Jumbo, Hema, V&D, Blokker en Jamin. Nu is het tijd voor de volgende stap.

 

De 30-jarige ondernemer werkte sinds november 2006 als accountmanager bij Sweety Gouda. "In het begin ging ik met mijn auto met zoetwaren langs alle zoetwarengroothandels en horecagroothandels in Nederland. Helaas kreeg ik in het retailkanaal met mijn merkartikelen destijds nog weinig voet aan de grond. Anderhalf jaar geleden startte ik met het bedienen van het retailkanaal met onderscheidende en kwalitatief hoogwaardige seizoensspekken. In nauwe samenwerking met producent Bulgari, zette ik vorig jaar paaskipjes van spek in de markt. Niet lang daarna kwamen er verschillende orders binnen van retailers zoals Albert Heijn, Jumbo, Hema, V&D, Blokker en Jamin. De kwalitatief uitstekende seizoensspekken waren een nieuw fenomeen. Ik had als het ware hiermee een ingang in het retailkanaal gevonden. Door het succes bedacht ik in het vervolg van 2009 voor elk seizoen diverse vormen van spekken en liet die bij Bulgari produceren. Tijdens de seizoenen zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst, beleeft mijn omzet onder andere door de spekhandel een behoorlijke piek. Er is geen enkele concurrent in Nederland die vergelijkbare spekken kan bieden van eenzelfde kwaliteit. Bulgari is een traditioneel Italiaans familiebedrijf dat als sinds 1880 bestaat en zijn spekken volgens een geheime receptuur produceert. Deze spekken hebben een super kwaliteit en een geweldige uitstraling. Alle spekken zijn AZO kleurenvrij en glutenvrij "

 

Als het om het ompakken van seizoensspekken gaat, dan doet Sweety Gouda zaken met twee tot drie copackers. "Mijn klanten bied ik de mogelijkheid om te kiezen uit alle mogelijke verpakkingen. Alle soorten verpakkingen, inhoud en uitstraling zijn mogelijk", vervolgt Visser.

 

Vaste listings

Nu en in de toekomst blijft de Amsterdammer actief met het leveren van spekken aan retailers tijdens de seizoenen. "Ik wil deze activiteit nog verder uitbouwen." Een nieuw project staat echter op stapel. "De komende periode ga ik me vooral bezighouden met het realiseren van verdere groei door middel van vaste listings in het supermarktkanaal met de wereldwijd bekende merken Trolli en Witor's. Dit lukte mij anderhalf geleden nog niet, maar nu heb ik er alle vertrouwen in dat ik hierin ga slagen. Supermarktorganisaties weten nu wie Sweety Gouda en Paul Visser zijn en zijn er van op de hoogte wat Sweety Gouda kan. Ik ben een betrouwbare partij. Afspraak is afspraak bij mij, en ik lever altijd op tijd."

 

Volgens Paul is Sweety Gouda van toegevoegde waarde voor zowel fabrikanten als het supermarktkanaal. Voor de eerstgenoemde ben een sterke partij doordat ik de markt goed ken en de contacten heb. Voor het supermarktkanaal ben ik van toegevoegde waarde doordat ik continue nieuwe en onderscheidende producten aanbied en vooruitloop op de trends. Ik ben van mening dat je als importeur een blijvende rol kunt vervullen als je goede producten levert van goede kwaliteit, met een goede uitstraling. Nieuwe artikelen moeten een extra waarde toevoegen aan het zoetwarenschap en voldoende marge genereren voor alle betrokken partijen."

 

Geen drempels

Aan hard werken heeft Visser, die Bedrijfskunde aan de universiteit studeerde, geen hekel. In zijn eentje verricht hij alle voorkomende werkzaamheden. "Al na drie maanden werken bij Sweety Gouda vond ik de markt van zoetwaren al enorm interessant. Ik heb echt een ondernemend karakter en heb altijd al een eigen bedrijf willen hebben. Mijn grootste motivatie is om succesvol te willen zijn. Ik wil altijd winnen. Dat komt denk ik doordat ik van jongs af aan altijd al fanatiek in sport ben geweest. Ik wil met Sweety Gouda de komende jaren gaan behoren tot de gevestigde orde van zoetwarenleveranciers in Nederland. Verder denk ik in kansen, zie geen drempels. Ik loop wekelijks rond in groothandels, in supermarkten en alle overige winkelketens waar zoetwaren worden verkocht, om continu op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de markt."

 

Paul: "Het verkopen van zoetwaren is het leukste wat er is. Ik vind het een enorme uitdaging om kansen te ontdekken in de markt en om deze vervolgens in te vullen met artikelen van een van mijn fabrikanten."

 

Logistieke apparaat

Trots is de zakenman tot slot op het goed georganiseerde logistieke apparaat van zijn logistieke dienstverlener, die alle zoetwaren in goede conditie en op het juiste tijdstip bij zijn klanten aflevert. "Ik doe zaken met Van Rooijen Logistiek in Eindhoven. Dankzij hen kan ik op iedere dag van de week, en op ieder tijdstip van de dag, vanaf één pallet gemixt leveren."