Hoe heeft u Parket Vakdagen ervaren?

Met zo'n 90 exposanten, het Nederlands Kampioenschap Parketleggen en het verbreken van het wereldrecord parketleggen, was er voor de echte parketteur genoeg te beleven op Parket Vakdagen. Op woensdag 23 maart, de laatste beursdag, vroegen wij enkele bezoekers wat zij van dit vakevenement vonden.

 

"Dit is een mooie beurs. Alles is hier te vinden. Tot aan parket op vloerverwarming toe."

 

Paul Möller, freelance vloerenlegger uit Heteren is hier voor het eerst. "Ik had het wel wat drukker verwacht", zegt hij. Tijdens het rondlopen op de beursvloer is Möller al een paar interessante stands tegengekomen. "Ik ben hier specifiek voor lijmen en gereedschappen. Bij Renotec Duo zag ik net gereedschap liggen om deuren in te korten. Ik ga straks nog even kijken bij de Vakbeurs voor de Woninginrichters. Nee, de Meubel Vakbeurs ga ik niet bezoeken. Daar heb ik geen interesse in. Wellicht dat ik wel even ga kijken bij de wereldrecordpoging parketleggen."

 

Mooie beurs

"Dit is een mooie beurs. Alles is hier te vinden. Tot aan parket op vloerverwarming toe", zegt Ewald Hoksbergen. Hij is met zijn zoon Aloys eigenaar van Javeera Parketleggers in Gaanderen. "Ik heb hier erg veel noviteiten gezien, maar ik kan zo niet even iets opnoemen. Traditioneel parket spreekt mij het meest aan, omdat bij het plaatsen hiervan vakmanschap vereist is." Deze ondernemer is ook van plan om later vandaag de Vakbeurs voor de Woninginrichter met een bezoekje te vereren. "Ik weet graag welke soorten vloerbedekkingen er te koop zijn." Ewald en Aloys namen deze woensdagmiddag trouwens allebei deel aan de wereldrecordpoging parketleggen.

 

Samen met zijn vriendin geniet freelance vloerenlegger Mathijs Gerrits uit Schagen van een broodje gehaktbal. "Dit is een prettige en goed verzorgde beurs. De afgelopen jaren was het hier veel rommeliger", vertelt de 26-jarige ondernemer. Gerrits is van plan om later deze middag een kijkje te nemen op de Vakbeurs voor de Woninginrichter. "Ik ben benieuwd wat ze daar allemaal aanbieden. We weten niet of we nog een kijkje gaan nemen bij een van de wereldrecordpogingen parketleggen." De Noord-Hollander is naar Gorinchem gekomen om vooral te kijken naar laminaat. Ik doe veel verzekeringswerk en ben op zoek naar diverse soorten laminaat tegen bepaalde prijzen."

 

Tot slot spreken we Theo Kessels van Exclu-Vloer in Druten. In juni opent hij samen met zijn eveneens aanwezige zakenpartners Jos Stevens en Bob Nagel een gloednieuwe parketspeciaalzaak van 1000 vierkante meter in Beneden-Leeuwen. Kessels gaat zo even kijken bij de wereldrecordpoging parketleggen. "Een paar van mijn leveranciers zijn hier sponsor van. Ik vind het leuk om mijn gezicht even te laten zien. Ik kan nog geen oordeel geven over de beurs, want ik ben er net. Er is in ieder geval genoeg interessants te zien." Stevens en Nagel vertellen dat ze andere prioriteiten hebben dan Theo. "Voor de winkel zijn we op zoek naar leveranciers van 2-laags parket en PVC." Kessels daarentegen is zeker van plan om ook even een blik te werpen op de Vakbeurs voor de Woninginrichter. Dat deze drie beurzen gelijktijdig worden gehouden is een uitstekend idee. Op Vakbeurs voor de Woninginrichter kom je als parketteur bijvoorbeeld materialen tegen om een vloer te stylen."