Cycloon Fietskoeriers: logistieke probleemoplosser

  • Eigenaar van Cycloon Fietskoeriers Eddy te Rietstap (midden)samen met twee medewerkers in het bedrijfspand. (Foto: Eelco Boeijinga)
    Eigenaar van Cycloon Fietskoeriers Eddy te Rietstap (midden)samen met twee medewerkers in het bedrijfspand. (Foto: Eelco Boeijinga)

Snelle service, kwaliteit en flexibiliteit. Dat zijn begrippen waar Cycloon Fietskoeriers voor staat. In Zwolle heeft de onderneming in vijf jaar tijd een respectabel vast klantenbestand van meer dan honderd bedrijven opgebouwd. En daar zitten veel gerenommeerde bedrijven en instellingen bij zoals de Gemeente en de Isala Klinieken. Meer dan twintig medewerkers, veelal parttimers zijn er in dienst, waarvan zes elke dag op de werkvloer.

 

Starter van het jaar

In oktober 2002 begon de ondernemer zijn bedrijf. "Om een goede basis te leggen heb ik de eerste jaren de nadruk gelegd op de postbussenservice en interne ritten in de gemeente Zwolle. Die aanpak is succesvol gebleken. In februari werd Te Rietstap met Cycloon Fietskoeriers nog tot MKB-starter van het jaar 2007 uitgeroepen door de Kamer van Koophandel, regio Zwolle.

 

"Bij een grote klant van ons zoals de Isala Klinieken (locatie Sophia en Weezenlanden ziekenhuis), zijn we bij wijze van spreken kind aan huis. Dagelijks vervoeren wij röntgenfoto's en/ of bloedmonsters van en naar een laboratorium", vertelt de dertigjarige ondernemer.

 

Bedrijfskleding

De fietskoeriers van Cycloon nemen hun werk uiterst serieus. "Onze medewerkers zijn zich er volledig van bewust dat de klant koning is. Wij besteden veel tijd en aandacht aan het opleiden en coachen van huidig en nieuw personeel. Wie denkt dat onze fietskoeriers als cowboys op de fiets door beide steden razen, heeft het mis. Natuurlijk moet een koerier zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn, maar dat betekent niet dat hij zich niet aan de verkeersregels moeten houden. Verder hebben we herkenbare bedrijfskleding en dragen voor onze veiligheid standaard een helm", zegt Arthur Bank, vestigingsmanager van Cycloon Fietskoeriers te Zwolle.

 

Postbusservice

"Je kunt Cycloon Fietskoeriers omschrijven als een logistieke probleemoplosser. We vervoeren of organiseren het vervoer van alles wat de klant wil, van brief tot bloedmonster van bureaustoel tot koelkast. Kunnen we een transport niet zelf verzorgen dan maken we gebruik van een autokoeriersdienst. De populairste maatwerkoplossing is de postbusservice. De inhoud van de postbus wordt iedere ochtend afgeleverd op uw kantoor. 's Middags wordt de post op kantoor afgehaald en op het postkantoor afgeleverd", aldus Te Rietstap.

 

Zo flexibel als een elastiekje

In Groningen voert Cycloon Fietskoeriers op dit moment voor het overgrote deel losse ritten uit voor vooral grafische bedrijven. Eddy: "Toch willen wij, net als in Zwolle meer voet aan de grond krijgen met vaste ritten, zoals postbusritten, ritten van advocatenkantoren naar de rechtbank en vice versa. Wij streven de hoogst mogelijke kwaliteit en service na. Speciale wensen zijn geen enkel probleem. Wij zijn zo flexibel als een elastiekje."

 

Een betere prijs

Duurzaam ondernemen blijft een belangrijk agendapunt. Bij Cycloon draait alles om de fiets, als het echt niet past word het doorgespeeld naar een autokoerier. "Bedrijven en overheidsorganisaties gebruiken ons bedrijf als uithangbord. Zo van kijk: wij werken met fietskoeriers en zijn dus actief bezig voor een beter milieu. En dan tot slot de prijzen voor onze diensten. Die zijn over het algemeen de helft lager dan dat een reguliere koeriersdienst of TNT Post hanteert. Ook u nodigen wij van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij gaan graag met u in gesprek", besluit Te Rietstap.

 

Cycloon Zwolle B.V.

Postbus 40153 8004 DD Zwolle

zwolle@cycloon.eu

Telefoon: 038-4660055

 

Cycloon Groningen B.V.

Postbus 11054 9700 CB Groningen

groningen@cycloon.eu

Telefoon: 06-28842083

 

Internet: www.cycloon.eu