COFFEEPRO Fleur de Café: KOFFIE & THEE voor fijnproevers

  • De Genius K1 Koffiebrander. COFFEEPRO ZOMER 2014.
    De Genius K1 Koffiebrander. COFFEEPRO ZOMER 2014.
  • http://www.fleurdecafe.nl
    http://www.fleurdecafe.nl

Bij het verkopen van koffiemachines, koffie en losse thee werken ze bij Fleur de Café, in tegenstelling tot veel anderen, niet met contracten. “Onder andere door deze andere manier van werken en ons idee dat tevreden klanten altijd blijven terugkomen, groeien onze omzetcijfers jaarlijks met 40 procent”, begint eigenaar Marc Steenhuis enthousiast te vertellen.

 

Samen met zijn vrouw Eugenie, staat Steenhuis (41) aan het roer van Fleur de Café. Deze onderneming met zijn zetel in Deventer bestaat sinds 2007 en is voortgekomen uit een uit de hand gelopen hobby op zolder. Steenhuis: “Vorig jaar hebben wij ons nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen en bij Fleur de Café staan nu elf medewerkers op de loonlijst.”


Genius K1 Koffiebrander

Na een uitgebreide demonstratie van de vele soorten losse thee die Fleur de Café levert aan tal van horecazaken in Nederland en België, laat Steenhuis trots in de kantine de Genius K1 koffiebrander zien en later verzorgt hij tevens een uitgebreide demonstratie. “Naast dat wij dagelijks voor een aantal klanten zelf koffiebranden, verkopen wij de Genius K1 Koffiebrander ook aan de horeca en andere ondernemers zoals winkeliers, want het op locatie branden van koffiebonen komt vooral in de horeca steeds meer in de belangstelling staan. Door het plaatsen van deze koffiebrander in bijvoorbeeld een Grand Café kun je bij je gasten voor een geweldige koffiebeleving zorgen en de heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen krijgen ze er ook nog eens gratis bij”, vervolgt de bevlogen ondernemer.


Koffiebrander en een ruim assortiment ongebrande koffiebonen

Ook vanwege de omvang van de Genius K1 Koffiebrander hoeven (horeca)ondernemers het volgens Steenhuis zeker niet te laten om hem aan te schaffen, want het betreft een tafelmodel die dus makkelijk te plaatsen is in bijna ieder horecabedrijf of winkel. “Doordat wij deze koffiebrander verkopen, bieden wij de horeca de unieke mogelijkheid om zelf gebrande koffie aan consumenten te verkopen. De Genius K1 Koffiebrander is zo in te stellen dat hij geheel automatisch koffiebonen van gelijkmatige kwaliteit brandt. Bijkomend voordeel van het gebruik van deze koffiebrander is dat je als ondernemer veel minder geld kwijt bent voor de inkoop van koffiebonen, want voor groene ongebrande koffiebonen betaal je natuurlijk aanmerkelijk minder dan voor de gebrande variant. Door de Genius K1 Koffiebrander nu aan te schaffen, kunt u ook voorop lopen in de trend van het op locatie branden van koffiebonen. Naast de Genius K1 Koffiebrander, bieden wij ook meer dan tien melanges en single origins ongebrande koffiebonen.”


Specificaties van de Genius K1 Koffiebrander

De Genius K1 Koffiebrander is een machine van Italiaanse makelij en is afkomstig van ing. Napali & C. Industrie. Na het handmatig programmeren voert hij automatisch al zijn taken uit. Deze koffiebrander kan maximaal vier kilo koffiebonen per uur branden. De Genius K1 Koffiebrander werkt als volgt: als de koffiebonen in de machine zijn geplaatst dan blaast hij schone en ook warme lucht door de koffiebonen. Ondertussen worden de ongebrande koffiebonen gemixt. Afhankelijk van de instelling bereikt de koffiebrander tijdens het brandproces een temperatuur van 210 tot 230 graden Celsius. Aan het einde van de brandcyclus wordt de koffie volledig automatisch in een koelbak gestort. De koffiebrander schakelt dan ook terug naar kamertemperatuur. Steenhuis: “Bij aanschaf van de Genius K1 Koffiebrander ondersteunen wij u bij het programmeren van de brander. Wees hartelijk welkom om contact met ons te zoeken voor meer informatie!”