BPi Bouwplaatsinrichters: een zaak voor professionals!

  • Werknemers van Bpi Bouwplaatsinrichters aanhet werk (eigen foto)
    Werknemers van Bpi Bouwplaatsinrichters aanhet werk (eigen foto)

Bij het inrichten van een bouwplaats komt veel kijken. BPi Bouwplaatsinrichters, onder andere gevestigd in het Gelderse Twello is hierin gespecialiseerd.

 

"Momenteel zijn wij vooral actief in het Westen en Zuiden van Nederland en in België. Wij vinden het tijd worden dat Noord- en Oost-Nederland ook kennis met ons bedrijf gaat maken, want wij hebben bouwondernemingen veel te bieden. Door gebruik te maken van onze kennis en kunde kunnen zij veel geld besparen. Het grote voordeel van ons bedrijf is namelijk dat wij de kosten van de bouwplaatsinrichting vooraf inzichtelijk maken, terwijl bij veel bouwbedrijven het beramen van deze kosten plaatsvindt op basis van ervaring en natte vingerwerk", zegt Fernand Hendriks als commercieel directeur van BPi Bouwplaatsinrichters."

 

Krappere marges

Een goede bouwplaatsinrichting versnelt het bouwproces, voorkomt vertragingen, drukt de faalkosten en vergroot de winstmarges. "Vooral het laatste is voor bouwbedrijven erg belangrijk omdat de marges de laatste jaren erg onder druk staan. Daarom is het goed om e weten dat ze kunnen vertrouwen op ons totaal-ontzorg-concept. BPi levert eerst een uitgewerkt plan en zorgt daarna pas voor het materieel. Wat er ook nodig is en hoe groot de klus ook is", vertelt Hendriks enthousiast.

 

Kosten besparen

Voor het opstellen van een goed plan voor de bouwplaatsinrichting is veel ervaring en dagelijks aangescherpte kennis nodig. Iedere bouwopdracht kent immers zijn eigen variabelen als omvang, locatie, ruimte, budget en tijdsplanning. De commercieel directeur: "En dat maakt het opstellen van een goede en doordachte bouwplaatsinrichting lastig. Door onze manier van werken kunnen wij er voor zorgen dat onze opdrachtgevers al in de calculatiefase door ons doordacht plan al op de bouwkosten van een project kunnen besparen. Zelfs nog voordat de eerste steen is gelegd."

 

Aanspreekpunt

Robert Hollegien is bij BPi Bouwplaatsinrichters werkzaam als hoofd van het Projectbureau. "Onze taak is dat wij bij projecten als aanspreekpunt dienen voor aannemers en we houden ons bezig met alle facilitaire zaken die bij een bouwproject komen kijken. Daarbij moet je denken aan het aanvragen van vergunningen, het regelen en aansluiten van nutsvoorzieningen zoals een water-, elektriciteit- en gasaansluiting en riolering. Daarnaast begeleiden wij het tot stand komen van de bouwplaatsinrichting, die uitgewerkt wordt in Autocad-tekeningen. Gebruik makend van deze tekeningen draagt het Projectbureau er zorg voor dat verschillende bedrijven tijdens het bouwproces worden aangestuurd."

 

BPi ontzorgt

Hendriks vult graag zijn technisch onderlegde collega aan. "BPi Bouwplaatsinrichters is met zijn totaal-ontzorg-concept en plan van aanpak uniek in Nederland. Verder zorgen wij voor de planning en uitvoering. Ook wel turn-key opleveren van de bouwplaats genoemd."

 

Letten op kosten

Het is belangrijk dat tijdens een bouwproject de regie stevig in de hand wordt gehouden. Hollegien: "Gebeurt dit niet dan rijzen de kosten werkelijk de pan uit en daar zitten bouwondernemers zeker niet op te wachten. Ons Projectbureau draagt er zorg voor dat bouwbedrijven zich volledig kunnen richten op het bouwproces. We helpen namelijk niet alleen bij het opstellen van een strategisch plan voor de bouwplaatsinrichting, maar zorgen er ook voor dat al het benodigde materieel en alle gewenste diensten op het juiste moment op de bouwplaats aanwezig zijn. Want of het nu gaat om elektra, water, riool, data, telefonie en beveiliging of om steigers, ondersteuning, horizontaal en verticaal transport, units en hekwerken, BPi zorgt er voor dat alles klaarstaat als de opdrachtgever het nodig heeft. Hierdoor kan een bouwonderneming vanaf de eerste dag zijn capaciteit ten volle benutten."

 

Blijven bouwen

In deze tijd staan bouwtijden onder druk en aannemers kunnen zich geen oponthoud permitteren. "Zeker niet als de vertraging het gevolg is van een foutieve calculatie. Met een goede bouwplaatsinrichting voorkomt een bouwonderneming niet alleen vertragingen, maar het bevordert ook de productiviteit. Verder hoeft er nooit meer gewacht te worden op materieel. Een bouwplaatsinrichting die precies is afgestemd op een specifiek bouwproject levert een bouwonderneming dus zelfs geld op. Wij garanderen onze opdrachtgevers dat ze kunnen blijven bouwen. Wanneer plannen veranderen en dat komt natuurlijk voor dan staat onze servicedienst altijd voor de opdrachtgever klaar", zegt Hendriks.

 

Schriftelijk vastleggen

Alle werkzaamheden waar BPi bouwplaatsinrichters bij betrokken is, worden vooraf schriftelijk vastgelegd. Hollegien: "Het voordeel van deze manier van werken is dat een nieuwe projectleider die halverwege een bouwproject aangesteld wordt, zo in kan stappen. Hij weet dan precies welke werkzaamheden er al gedaan zijn en wat er nog op het programma staat."

 

Altijd in de buurt

BPi Bouwplaatsinrichters heeft in zowel Nederland als in België twee vestigingen. In ons land is de onderneming te vinden in Twello en Vlaardingen en bij onze zuiderburen in Hoogstraten en Melsele. Vanaf deze vestigingsplaatsen rijden de servicemonteurs dagelijks naar de diverse bouwprojecten toe. "Wij kunnen onze partners, doordat we op strategische plaatsen in Nederland en België gevestigd zijn, snel van service voorzien", aldus Hendriks.

 

Fusie

De onderneming BPi Bouwplaatsinrichters bestaat nu goed een jaar, want begin 2007 sloegen de huidige commercieel directeur Fernand Hendriks en de huidige algemeen directeur Olivier Michielsen de handen ineen. Daarvoor waren ze als directeuren van MDT en MDU afzonderlijk actief in de wereld van bouwplaatsinrichting. "Dankzij de fusie hebben we kans gezien onze service en dienstverlening op een nog hoger niveau te tillen", vertelt Hendriks enthousiast.

 

Totaal-ontzorg-concept

Het bedrijf bestaat twintig jaar en is groeiend. De commercieel directeur: "Dat is het gevolg van het unieke totaal-ontzorg-concept, want hierdoor zijn we een succesvolle onderneming. Omdat we gezien worden als een betrouwbare partner is het zo dat vrijwel alle offertes opdrachten worden. Bij ons werken op dit moment circa zestig mensen. Op het technische vlak en daar bedoel ik servicemonteurs mee, kunnen we overigens nog wel wat extra handjes gebruiken."

 

De beste bouwplaatsinrichter

Ondanks dat BPi Bouwplaatsinrichters stevig aan de weg timmert in Nederland en België, willen Hendriks en Michielsen niet het grootste bedrijf worden van deze twee landen op het gebied van bouwplaatsinrichting. "Onze missie is de beste bouwplaatsinrichter van Nederland en België te zijn en daarbij hoort een grote mate van service, klantgerichtheid en niet te vergeten klantvriendelijkheid", klinkt het overtuigend uit de mond van Hendriks.